Qyteti i Lushnjes, me rastin e 100 vjetorit të Kongresit të këtij qyteti dëshironte të kujtonte kontributin e qindra dhe mijëra atdhetarëve, ata që janë shkruajtur në librat e historisë, por edhe ata që kanë mbetur anonim. Stafi i ekspertëve hartoi një projekt i cili lidhte rivitalizimin e shtëpisë së Kongresit duke e kthyer atë në një muze të denjë, njësoj si vlerat e godinës, krijimin e një vepre artistike në murale të qytetit, portretizimin në pikturë të të gjithë atyre që kontribuan në këtë kongres, si edhe festime me koncerte folklorike e festime në gjithë qytetin.